Як створити сайт - насправді є багато шляхів. Відомо, що сайти створюються як безкоштовно так і за десятки тисяч доларів. Питання чому так і в чому різниця? Що потрібно для того щоб створити сайт? Якими знаннями потрібно володіти для розробки сайту? Я виділяю такі основні способи створення сайту:

  1. Створення сайту на базі платформ-конструкторів
  2. Створення сайту самостійно
  3. Створення сайту у веб-студії

 Розглянемо детальніше кожен з варіантів, його переваги та недоліки

1. Створення сайту на базі платформ-конструкторів

Набираючи фразу в пошуковій системі "конструктор сайтів" можна отримати список відомих конструкторів, як платних так і безкоштовних. В реальності більшість з них умовно безкоштовні або ж платні. Створення сайту за допомогою конструктора нагадує процес створення документів у ворді, з можливостями перелінковки документів.

Яка вигода сервісам давати можливість робити сайти безкоштовно? Безкошштовним є тільки створення сайту. Плату за домен, хостинг, щомісячну абонплату за використання серсвісу в місяць ніхто не відміняв. По суті створення сайту з використанням конструктора - це плата за сайт в постійне розтермінування, що дає змогу зробити швидкий старт та рано чи пізно власники переходять на незалежний сайт.

Існують системи, в яких відсутня абонплата, які натомість вимагають розміщення реклами (банера) на вашому сайті. Є варіанти з розміщенням сайту на піддомені сервісу. Коли доходить мова до розкрутки, ці всі ньюанси грають зовсім не на користь сайту, відповідно клієнту приходиться або більше платити, або створювати новий сайт.

2. Створення сайту самостійно

Самостійно сайт теж можна створити. Навіть у ворді можна сторінку зберегти як сайт, на виході буде веб сайт. Є більш просунуті програми типу фронтпейджа і дрімвювера, з якими розібравшись можна теж створити сайт. Відповідь на питання який то буде сайт і чи буде з нього толк думаю є і так очевидна. Чомусь всі, хто займається створенням сайту використовують для цього не сервіси і програми, а мови та технології, за допомогою яких можна створити якісних сайт.

Які мови та технології необхідні для створення сучасного сайту? Для цього потрібно розуміти основні етапи створення сайту:

  1. Розробка дизайну (Photoshop, Corel)
  2. Верстка сторінок сайту (HTML, CSS)
  3. Програмування сайту, підключення баз даних (PHP, MySQL)

В дужках зазначені технології, якими необхідно володіти для реалізації конкретного етапу. Очевидно що вивчення цих технологій забезпечить створення сайту, тільки питання чи воно того варте?

Існують ряд безкоштовних CMS (системи управління контентом) за допомогою яких теоретично можна позбутись 3-го етапу (програмування сайту). Дизайн намалювати самому, але зверстати та інтегрувати - це необхідність. Тому тут варто добре подумати "чи вартує гра свіч".

3. Створення сайту у веб-студії

Фактично студії які займаюсться розробкою сайтів, мають власні системи управління, тому робота над сайтом зводиться до:

  1. Визначення технічного завдання (того що хоче клієнт і те що має бути на сайті)
  2. Розробка дизайну
  3. Верстка сторінок
  4. Інтеграція з CMS, дописання додаткових модулів
  5. Тестування
  6. Розміщення в інтернеті
  7. Розкрутка сайту - теоретично можна обійтись без цього пункту, але практично нерозкручений сайт нікому не потрібний

Крім того як правило, закрема студія WebLux надає гарантію, підтримку, розкрутку сайту. Замовляючи створення сайту у нас Ви отримуєте ефективний інструмент для бізнесу.