Часто від клієнтів лунають питання,
«на якій платформі ви пишете сайт»
«а чи пишете ви на вордпресі»
«якщо у вас своя платформа я буду навіки прив’язаний до неї»
«а чим ваша CMS краща»
«а мені казали..»

Напрям зрозумілий) Спробуєм дати відповіді і доснести нашу думку, чому і для чого ми використовуєм власну платформу.

А також чому ми не доробляєм/виправляєм/розкручуєм/вдосконалюєм сайти на вордпресі і т.д.

Здається, з`явилося можливостей створити якісний сайт з використанням так званих CMS. Найпопулярніші з них - Joomla, Wordpress, Drupal, Бітрікс і так далі ... Назви їх відомі кожному, хто має справу з веб-розробкою чи просуванням. Здавалось це чудово, можна зробити сайт швидко і безкоштовно? Joomla все робить за нас, та ще й абсолютно безкоштовно!

Які плюси і мінуси готових безкоштовних CMS?

Плюси – безкоштовно, швидко, легко. Правда, на початку і якщо стандартно.

Мінуси:

  1. Важкий зайвий код. У намаганнях догодити кожному, універсальність стала причиного громіздкого коду, який породжує ряд проблем.
  2. Системні вимоги. У джумли чи вордпресу вони високі. Потрібні великі об`єми пам’яті (у порівнянні з нашою платформою), щоб сайт швидко працював. Швидкодія зараз важлива і для користувача і для гугла. Якщо ресурс планується розкручувати потрібна додаткова плата для перекриття цього недоліку.
  3. Безпека нижче нуля. Так як CMS популярні і код їх відкритий, архітектуру і слабкі місця знають мільйони людей. Щодня в інтернеті з’являються статті типу, як зламати сайт на джумлі чи вордпресі. І для такого зламу не треба навіть бути програмістом, достатньо вміти користуватись пошуком.
  4. Проблеми з розкруткою. Так як пошукові роботи бачуть на чому написаний сайт, вони відносяться до нього несерйозно. Внутрішня структура таких CMS не оптимізована. Наприклад, для джумли, створюється декілька копій сторінки, а дублі це погано. Повільність роботи. Типовий код – в умовах конкуренції і обмежених бюджетів за розкрутку, платити додатково за перекриття цих дурниць готові не всі.
  5. Проблеми з кастомізацією. Однією з переваг на безкоштовних CMS є швидкість розробки, за умов якщо задача типова. Якщо виникає щось доробити не зовсім типове, виникає ряд проблем. Купа плагінів, які написані і більшості сумнівно, використовувати не радимо (впринципі як і самих вордпресів).
  6. Складність адміністрування. Більшість користувачів не є профі-юзерами комп’ютерної техніки. Через те додавати розділи, товари, описи може бути проблемним, особливо у джумлі. В нашій CMS зроблено все максимально просто і автоматизовано.

Чому відвідувані сайти (розетка, олх, великі магазини, фірми, корпорації) не пишуться на джумлах, вордпресах та інших безкоштовних CMS?

  1. Універсальність. Це як гума всесезонна, а в результаті ні літня, ні зимова) Про ефективність тут говорити не доводиться.
  2. Стандартна архітектура. Архітектура блогу відрізняєтсья від магазину. Теоретично плагінами можна і магазин зробити. Та з таким ядром далі працювати накладно.
  3. Багато переробок. Так є знову таки модулі. Їх багато. Та не кожен написаний як треба, і не існує модулів які на 100% задовілять потреби сайту. Тому треба буде писати, переробляти, а це більше в часі і ціні ніж написати з нуля.
  4. Проблеми з доробкою. Часто потрібно дописувати те, чого в CMS немає, і це іноді перетворюється в пекло: мало того, що потрібно розібрати, як все працює, так і є технологічні обмеження, CMS може використовувати застарілу технологію або не найоптимальнішу саме для нашого проекту. Взагалі, будь яка CMS для розробника - це рамки, за які вийти дуже важко.

А як щодо нашої CMS? Всі мінуси враховані. Звичайно для написання сайтів, потрібні знання програміста, час. Як наслідок відповідна та адекватна ціна.
Але на виході відмінний результат, успішне представлення в Інтернет, ефективна розкрутка, нові клієнти і зведений до нуля час витрачений на недоліки сайту.

Радимо почитати: